Isceljujući Ćigong Hua Šn – Dvodnevni ritrit na Zlatiboru

Datum: 17. i 18. april 2024. godine (tačno vreme početka će biti naknadno objavljeno)

Učitelj: Wing Cheung iz Kanade
Jezik: engleski sa prevodom na srpski

Cena:

 • 260 Eur za rane uplate do 31. januara
 • 290 Eur za uplate posle 31. januara

Preduslov: nije potreban preduslov za pohađanje ovog ritrita, mogu prisustvovati i početnici.

Svi polaznici će dobiti priručnik na srpskom jeziku, sa detaljnim objašnjenjem i ilustracijom izvođenja svih vežbi disanja.

Pored vežbi disanja, o kojima detaljnije možete pročitati u nastavku ove stranice, radiće se Šibaši forma jedan i dva za zagrevanje. Prijavljeni za ritrit će dobiti i priručnik na srpskom jeziku, za prvi set šibaši ćigonga.

Prijave na:

 • email: vesnabrankov@yahoo.com
 • porukom na Viber / Whatsapp / Telegram: +381 63 72 97 713
 • ili popunjavanjem i prijavom putem forme na ovoj stranici

Napomena: U cenu nije uključen smeštaj i hrana. Ako želite da dođete na ritrit, a treba vam pomoć oko rezervacije smeštaja i hrane, pišite mi.

14 + 2 =

Ko je Wing Cheung

Ćigong učitelj Ving Čang, Tai či šampion Kanade 2005.godine, na prvenstvu Kung fu-a i vušu-a (Wushu) i osnivač Tai či, ćigong i Feng šui instituta je stekao duboko interesovanje za borilačke veštine i započeo da uči šaolinski kung fu od svog oca kada je imao šest godina. Majstor Čang je bio kung fu i tai či majstor i kik bokser. Bio je pobednik na provincijskom šampionatu u kik boksu davne 1969.godine. Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 1994.godine, Čang je zatražio pomoć majstora Wu Jian Hua, poznatog ćigong iscelitelja. Majstor Vu je bio kolega profesora Professor Lin Hou-Sheng na Institutu za ćigong istraživanja u Šangaju u Kini. Tada je majstor Čang započeo studije akupresure, tradicionalne kineske medicine i različite stilove ćigunga pod vođstvom majstora Vua. Poslednjih 20 godina putuje po svetu i podučava tai či, ćigong i ostale tehnike za rad sa unutrašnjom energijom od različitih učitelja. Takođe, puno vremena i sredstava je uložio na istraživanja na njima uz najsavremenije biofidbek, neurofidbek i kvantni fidbek uređaje. Posle 6 godina, ponovo dolazi u Srbiju.

Hua Šn (Hua Shan) isceljujući ćigong

Ovo je jednostavan ćigong koji se fokusira na disanje i napravljen je da efikasno poboljša vaše zdravlje sa samo 20-30 minuta dnevnog vežbanja. Možete da naučite Hua Šn isceljujući ćigong u roku od nekoliko nedelja ili čak dana i ne postoji sekvenca koju treba zapamtiti.

Pogodan je za skoro sve osobe, bez obzira na nivo utreniranosti. Uz neke modifikacije, mogu ga čak praktikovati i starije osobe kao i oni koji su imali povrede ili neku bolest. Svaka od ovih 36 vežbi je osmišljena da ojača, revitalizuje ili izleči određeni deo tela. Ova fleksibilna praksa vam omogućava da napredujete prema sopstvenom rasporedu i tempu. Nakon što naučite svih 36 vežbi, možete izabrati da radite one koje odgovaraju vašim trenutnim potrebama.

36 vežbi i dobrobiti koje donose:

 1. Dan Tian Disanje – Poboljšava kapacitet pluća, unos kiseonika, izbacivanje CO2 i stimuliše mnoge meridijane.
 2. Neutralizacija disanja – Reguliše dah, jača pluća i traheju, detoksifikuje, poboljšava alergijski rinitis, apneu u snu, astmu i imunološke funkcije.
 3. Jetra – Poboljšava detoksikaciju, hrani Ksue Ki i jača jetru, žučnu kesu i pankreas.
 4. Bubrezi – Jača bubrege, reproduktivne organe i prostatu.
 5. Srednji grejač – Jača stomak i slezinu, hrani Zhong Ki.
 6. Noge – Jača mišiće nogu, zglobove kolena, prstiju i ruke; izglađuje krvne sudove stopala; povećava okretnost.
 7. Dijafragma – Sprečava kalcifikaciju dijafragme; jača kičmu, i pomaže varenje, apsorpciju i izlučivanje.
 8. Srce – Jača srce i vaskularni sistem, hrani Ksue Ki.
 9. Ming Men – Poboljšava ukupnu vitalnost, podržava druge organe i našu sposobnost da se zagrejemo.
 10. Hronični kašalj – Jača srce i poboljšava sposbnost da se isceli hronični kašalj.
 11. Stomak – Uklanja gastrointestinalne ostatke; i pomaže varenje, reguliše apetit i ublažava zatvor.
 12. Varenje – Masira stomak, tanko i debelo crevo; pojačava Jing Ki i eliminiše masnoću na stomaku; pomaže kod zatvora.
 13. Bešika – Poboljšava neredovnu menstruaciju, neujednačeno mokrenje, izlučivanje semena, prolaps materice, sterilitet, učestalo mokrenje, anuriju (smanjenje ili prestanak izlučivanja), impotenciju i kilu.
 14. Prenošenje Ćija na četiri ekstremiteta – Jača snagu vaša 4 ekstremiteta, poboljšava cirkulaciju krvi i sprečava reumu i utrnulost udova.
 15. Ubacivanje Ćija u Dan Tian – Tonifikuje Zhong Ki; jača žučnu kesu; sprečava neurasteniju i depresiju (podiže raspoloženje i jača duh).
 16. Dvostruki udah – Jača respiratorni sistem, uključujući pluća, traheju i bronhije; i hrani slezinu i Vei Ki.
 17. Gao Huang – Vežbanje i aktiviranje Gao Huang; poboljšava funkciju pluća i traheje; sprečava bol u ramenima, leđima i meridijanu ruku; sprečava i reumatizam nadlaktice.
 18. Vrat i ramena – Jača vrat, sprečavajući okoštavanje; ublažava stres i napetost na vratu i ramenima; popboljšava lučenje hormona hipofize; i pomaže onima koji imaju astmu.
 19. Prenošenje Ćija do Gao Huanga – pročišćava krvne sudove srca-pluća i leđa, sprečava srčano-plućnu vaskularnu emboliju i ublažava bol u leđima.
 20. Štitna žlezda – Reguliše lučenje tiroidnih hormona i imunološku funkciju i poboljšava astmu.
 21. Nadlaktice – Jača mišiće ruku i prstiju i sprečava reumu.
 22. Prenošenje Ćija u Bai Hui – pročišćava krvne sudove u mozgu; poboljšava razvoj moždanih ćelija i kapilara; održava mozak čistim a um oštrim; sprečava glavobolje, moždane udare i demenciju; poboljšava depresiju; i stimuliše lučenje hormona hipofize i epifize.
 23. Trostruki dah – Proširuje grudni koš, povećava kapacitet pluća i jača kičmu i rebra.
 24. Transport Ćija do rebara – Širi grudni koš, povećava zapreminu pluća, jača kičmu i rebra.
 25. Prenošenje Ćija u Iong Kuan – Jača noge, bubrege, urinarni i reproduktivni sistem; povećava agilnost;
  sprečava artritis i reumatizam u nogama; i stimuliše lučenje hormona.
 26. Nos – Jača nosnu membranu, pomaže kod alergija i poboljšava imunitet da bi se odupreo prehladama i problemima sa sinusima.
 27. Prenošeće Ćija u oba Iong Kuan – Jača noge, kosti, bubrege, urinarni i reproduktivni sistem, povećava agilnost, sprečava artritis i reumatizam u nogama, stimuliše lučenje hormona.
 28. Povećava vitalnost muškaraca – Poboljšava đing, poboljšava probleme sa mokrenjem, izlučivanje semena, sterilitet, impotenciju i herniju.
  Poboljšajte žensku vitalnost – Poboljšava Ksue Ki, poboljšava menstrualne probleme, PMS, krvarenje iz materice i probleme sa menopauzom i sterilitetom.
 29. Ramena i gornji deo leđa – Ublažava napetost i jača ramena i gornji deo leđa.
 30. Koža – Pomaže u hranjenju kože, cirkulaciji krvotoka i protoka ćija oko površinskih slojeva kože; jača Vei Ći.
 31. Kičma i rebra – Širi grudni koš, povećava zapreminu pluća, jača kičmu i rebra i poboljšava apneu u snu.
 32. Mikrokosmička orbita – Jača Ći u Ren i Du kanalima; povećava Ći i vitalnost dan tiana.
 33. Sredina leđa i ruke – Jača Ming Men, donji deo leđa i ruke.
 34. Tetive – Poboljšava osteoporozu, jača tetive i mišiće ruku i nogu.
 35. Tai Chi zatvaranje – Omogućava hlađenje, poboljšava koordinaciju celog tela i ublažava stres.
 36. Uši, oči i lice – Poboljšava i održava funkcije vaših očiju i ušiju; poboljšava nesanicu, smanjuje mrlje na licu i bore (protiv starenja); i ublažava stres.
Hijatus hernija – Poremećaj koji ne treba potcenjivati

Hijatus hernija – Poremećaj koji ne treba potcenjivati

Tema ovog teksta je hijatus hernija (kila na želucu, želudačna kila), poremećaj od kojeg pati veliki broj ljudi mada mnogi to i ne znaju. Često prođe dosta vremena dok se postavi prava dijagnoza i veliki broj neprijatnosti koje osoba doživljava ne pripiše pravom uzroku – upravo hijatusnoj herniji.

Misteriozni simptomi ili Vagus nerv

Misteriozni simptomi ili Vagus nerv

Tekst pred vama je namenjen ljudima kojima „nije ništa“. Ljudima koji su obavili različite medicinske pretrage, dobili tu i tamo neki lek i koji su ispraćeni dobronamernim rečima lekara: Rezultati su dobri, nije vam ništa. A ipak pacijenti osećaju da je nešto… i to nešto i dalje izaziva neprijatnost i utiče na kvalitet života.

Anksioznost – simptomi i lečenje

Anksioznost – simptomi i lečenje

Veliki broj klijenata sa kojima sam do sada radila je patio od anksioznosti i moje lično iskustvo – kao i statistike – govore da je sve veći broj onih koje anksioznost ometa u poslu i u svakodnevnom životu i da taj broj neprestano raste.